Sivut

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kokeilussa Fustra

Kuntomaailmaan on hiljattain tullut vaihtoehdoksi Fustra ja siitä ilosta asiakkaat saivat varata tunnin kokeiluajan. Olihan tuohon tartuttava. Lähipiiristäni muutama oli ehtinyt käydä kokeilemassa sen jo ja heidän kuvailunsa perusteella tiesin suunnilleen mitä tuleman piti.

Fustrassa keskitytään hyvän ryhtiin, keskivartalon hallintaan, oikeaoppiseen hengitystekniikkaan ja teknisesti oikeanlaiseen suoritustekniikkaan. Fustran filosofian mukaan nykyihmisen etulihaksisto on vahvempi kuin selkäpuolen lihaksisto ja tämän vuoksi ihmiset ovat herkkiä kärsimään niska- ja selkäkivuista. Fustralla avataan lihasjumeja ja vahvistetaan heikkoja lihaksia harjoittelun avulla.

Treeni alkoi crosstrainerilla. Kaveri kommentoi aiemmin, että ei olisi uskonut miten paljon crosstrainerilla voi hikoilla. Muutaman ensimmäisen minuutin jälkeen totesin ymmärtäväni kommentin täysin. Toki alla oli jo jonkinlainen hiki 7 km pyöräilystä salille, mutta silti. Jalkojen piti olla tietyllä tavalla kiinni crossarissa ja kantapää ei saanut nousta. Lantion asento piti olla mahdollisimman suora, vatsan sisässä, rinnan kunnolla auki ja lapojen kiinni toisissaan. Ja siinä mentiin kymmenisen minuuttia. Aina kun sain lavat kunnolla yhteen, lantio karkasi ja toisinpäin. Ja jos kumpikin oli kunnossa, vatsa pullotti. Keskittyminen itsessään toi jo hien pintaan mukavasti...

Crossarilta siirryttiin tekemään erilaisia harjoituksia, johon kuului kepin vientiä edestä niin pitkälle taakse kuin se meni, tai eteenpäintaivutuksen kanssa polviin asti niin että perusasento pysyi hyvänä, hartiat eivät saaneet nousta ja lavat piti pitää kiinni toisissaan ja se vatsa tiukkana. Välillä jalkojen välissä oli vaahtomuovipalikka. Välillä seistiin seinää vasten ja vietiin keppiä ylöspäin niin että ranteet pysyvät seinässä. Jossain käytettiin kevyitä käsipainoja apuna. Osa liikkeistä oli hyvinkin tuttuja pilateksesta, kuten hartiasilta ja vatsojen voimatreenit. Huvittavan vatsalihasharjoituksesta teki se, että se pisti tärisyttämään ihan kauheasti. Se ei sinänsä häirinnyt suoritusta yhtään, mutta silti sitä vaan tärisi melkein holtittomasti. :D Harjoitus loppui crosstrainerille, ja muutamaan loppurentoutukseen ja venytykseen. Crosstrainerilla hetkuttaminen oli lopputunnista jo huomattavasti paljon helpompaa kuin alkuverryttelyssä, meno oli rennompaa ja asennon pitäminen helpompaa.

Sain kiitosta siitä miten hyvin tunnen oman kehoni ja pystyn korjaamaan asentoa oikeaksi helposti. Samoin nivelten yliliikkuvuus helpotti jossain määrin harjoitusten tekoa. Jossain vaiheessa käytiin mielenkiintoinen keskustelu, kun takareisi alkoi harjoituksessa krampata niin että oli pakko keskeyttää sarja. Fustra-ohjaaja ihmetteli että melkoinen pokeri-naama sinulla, kun ei naamasta yhtään huomannut että teki tiukkaa. Oli kerrottava, että se on harjoiteltu juttu. Pyrin treenatessa pitämään kasvot mahdollisimman rentoina, koska olen huomannut sen auttavan suorituskyvyssä huomattavan paljon enemmän kuin se että irvistelisi. Tämä juontaa juurensa synnytyksiini, jossa pärjäsin huomattavan pitkälle ihan sillä, että keskityin rentouttamaan kasvot supistuksen vyöryessä päälle. Mitä rennomat kasvot, sitä helpommalla selvisin. Mitä enemmän irvisti, sen pahemmin sattui. Koska se auttoi synnytyksessä, arvelin myöhemmin että se voisi auttaa kuntosalillakin. Ja jep, auttaa se. Kokeilkaa vaikka.

Tunnin jälkeen oli kieltämättä avautuneempi olo, tuntui että lavat sai helpommin yhteen ja ylipäänsä veri tuntui kiertävän paremmin yläkropassa. Se oli myös hyvää vaihtelua treeniin, tekee ihan hyvää välillä keskittyä tiukasti suoritukseen, eikä siihen millaisilla painoilla reuhtoo menemään ja paljonko nousee penkistä. Voin suositella Fustraa oikein lämpimästi. :)


2 kommenttia:

  1. Täälläkin suositellaan Fustraa lämpimästi, omia kokemuksiani löytyy blogistani :) Fustran avulla löysin ilon liikuntaan ja sain 20kg painoakin pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, aika mahtava pudotusk onnittelut! Pitääpä tulla kurkistamaan blogiasi. :)

      Poista

Kommentit piristävät! :)