Sivut

maanantai 6. toukokuuta 2013

Älä laihduta

Toukokuu tuntuu olevan kaikenlaisten päivien kuukausi. Tunnetuimpia ovat tietysti äitienpäivä, kaatuneiden muistopäivä, helatorstai ja helluntai. Mutta näiden lisäksi eilen oli kansainvälinen kätilö-päivä, kansainvälinen sateenkaaripäivä ja naurupäivä. Toukokuusta löytyy myös lapsettomien päivä ja kansainvälinen tupakaton päivä.

Tänään on näköjään kansainvälinen Älä laihduta -päivä. Syömishäiriöliitto-SYLI kertoo päivästä seuraavaa:
Kansainvälinen Älä laihduta -päivä (International No Diet Day) tukee oikeutta voida hyvin koosta riippumatta. Päivä tähtää ennen kaikkea oman itsensä ja kehonsa hyväksymiseen sekä oman kokonsa arvostamiseen. Laihdutuskeskeinen kulttuurimme on luonut käyttäytymis- ja ajatusmalleja, jotka hallitsevat monien ihmisten elämää. Älä laihduta -päivä antaa mahdollisuuden purkaa näitä ajatusrakennelmia ja luoda positiivisempaa, lempeämpää asennetta itseänsä kohtaan.

Todella kaunis, ja tarpeellinen ajatusmaailma tämän takana. :) Siksi minua kävi vähän nyppimään kun luin päivästä tehdyn lehtijutun, jonka otsikko oli "Laihduttaja! Tänään on lupa herkutella! Katso miksi." Äh? Tarkoittaako sitten oman itsensä ja kehonsa hyväksyminen ja kokonsa arvostaminen sitä, että saa lyödä läskiksi luvan kanssa? Älä laihduta-päivä edustaa minun maailmankatsomuksessani edelleen sitä, että itsestään pitää pitää huolta syömällä hyvin, liikkumalla, rentoutumalla ja nukkumalla, niin että sille herkuttelullekin on tilaa. Eli toisin sanoen sitä, että kunnioittaa itseään niin paljon, ettei kiduta itseään kaikenmaailman dieettirääkeillä, mutta pitää huolta itsestään ja sallii välillä vapauksiakin,  eikä arvota itseään sen mukaan, mitä vaaka sanoo.


Hyvää Älä laihduta -päivää teille kaikille! Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää?Ps. Ehkä vähän ironista, että juuri tänään alkoi taas uusi Superdieetti-kierros. Oikein telkkarimainosten saattelemana.

2 kommenttia:

 1. Vastaan tälleen vähän myöhässä, mutta ihan samaa ajattelen. Mua on niin kyrsinyt pitkään tämä "laihduttamisen" trendi kun koko ajan vaan enemmän ja enemmän faktat kertovat että laihduttamalla saa vaan pidemmän päälle ne kilot takaisin korkojen kera. Silti lehtien lööpit ja kannet kirkuvat laihdutus sitä ja laihdutus tätä- jopa ne liikunta ja hyvinvointilehdet. Kai niiden myynti riippuu tasantarkkaan siitä että ihmiset aloittavat laihduttamisen uudestaan ja uudestaan.

  Pitäisi olla "rakasta itseäsi" päivä eikä mikään "älä laihduta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bisnestähän se on. Kyseenalaista bisnestä, mutta hyvää rahantuloa niille jotka "takaavat" nopeita tuloksia...

   Poista

Kommentit piristävät! :)