Sivut

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitiydestä

Äitiydestä riittäisi luultavasti paljonkin sanottavaa. Siitä, miten vatsa pyöristyy ja ensimmäiset hennot potkut tuntuvat. Siitä, miltä tuntuu kun vastasyntynyt nostetaan ensimmäisen kerran rinnan päälle. Siitä, miten monena yönä valvoo ja imettää. Ensimmäisistä askelista ja hersyvästä naurusta. Miten yhtäkkiä huomaa, että se vauva onkin jo iso, jolla heiluu hammas ja jolle ostetaan eskarireppu.

Voisin kirjoittaa blogillisen verran myös siitä, miten äitiyttä tuetaan yhteiskunnan eri tasoilla ja miten tärkeää koulutettu vertaistuki on tuoreelle äidille. Ja sillekin äidille, joka juuri sai viidennen lapsensa. Voisin kertoa miten hyvältä itsestä tuntuu, kun omalla läsnäolollaan ja tarkkaan valituilla sanoilla saa toisen, kyynelehtivän äidin itkun laantumaan, hartiat laskemaan ja itseluottamuksen palaamaan.

Niille, jotka haluaisivat olla äitejä, mutta eivät sitä ole, minulla ei juuri ole sanoja, vain myötätuntoa. Maailmassa ei liene sellaisia sanoja, joka heitä lohduttaisi silloin kun syli on niin tyhjä, että sattuu.

Sitten on niitä meilläkin asuvia nelijalkaisia karvaisia äitejä, jotka ovat minullekin opettaneet hurjan paljon asioita, käyttäytymällä vaistonsa varaisesti pentujaan hoivatessaan.

Tämä aamu alkoi lasten ihanilla korteilla, joita oli kerhossa askarreltu.

"Äidin kanssa tehdään kaikkea kivaa.
Äiti on hyvä neulomisessa.
Äiti ilahtuu siitä, jos sille tuodaan kukkia."
Tyttönen 6 v.

"Äiti tykkää kukista ja ruoasta.
Äidin saa iloiseksi kukat.
Minä tykkään mennä äidin kaa kauppaan."
Poikanen 4 v.

Aamu jatkui ihanalla aamiaisella, ja lahjaksi saadun  geokätköily matkaajan suunnittelulla. Äitienpäivä-teemaisesti siitä tuli "Mother's Day Flowers" -travel bug. Se viedään vielä tänään ensimmäiseen kätköönsä. Päivä huipentuu äidin omaan aikaan illalla, kun BodyPump-sunnuntait jatkuvat taas tauon jälkeen. Näillä fiilistelyillä lähetän meidän perheen (kolmelta) äidiltä kaikille ihanaa, aurinkoista Äitienpäivää.

Vasemmanpuoleisella äidillä on 10 lasta, keskimmäisellä 2, oikeanpuolimmaisella 11. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)