Sivut

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kevätseikkailulla

Kotiuduimme eilen illalla kevätseikkailulta, kuten lapseni sitä kutsuivat. Eli toisinsanoen, kävimme risteilyllä  Tukholmassa. :)Eräs ystävävistäni asuu Uppsalan lähellä. Tutustuimme joskus reilu 10 vuotta sitten kissaharrastuksen kautta ja siinä missä oma harrastukseni on hiipunut, hän valmistuu pian kissanäyttelytuomariksi ja kasvattaa aktiivisesti rotukissoja. Hän oli ostanut uuden kollin, sille tarvittiin kyyditys Ruotsin puolelle juuri näihin aikoihin, lupasin että voisimme sen tuoda. Melkein jäi tuomatta, kas kun laivayhtiöillä on vähän hölmö sääntö eläinten kuljetuksista. Jos olet ostanut risteilyn, et saa ottaa eläintä laivaan. Jos ostat meno-paluun, saat ottaa eläimen laivaan. Samaan laivaan. Jonkinmoisen väännön jälkeen saimme kuitenkin laivayhtiöltä luvan ottaa kissan menomatkalle, vaikka olimmekin risteilyllä. Toki ymmärrän hyvin sen, ettei lemmikkikissoja ja koiria haluta vietävän risteilylle ihan huvin vuoksi, mutta kun oli tarkoitus kuljettaa kissa vain maasta toiseen, säännön soveltaminen tähänkin tilanteeseen tuntui ihan tosi hölmöltä. Harmittikin, että siitä piti erikseen ärähtää, että saimme kissan vietyä. 

Olihan se matkaseura tosi herttainen. Tämä kaveri on 3,5 kk vanha burmakissanpentu. 

Laivailut lasten kanssa ovat aikuisten kannalta melko, noh, tylsiä. Suurin osa ajasta vietettiin lasten leikkihuoneessa pallomeren vieressä ja nukkumaan mentiin reippaasti ennen kymmentä. Laiva tuntui muutenkin olevan tosi tyhjillään, porukkaa oli lähtenyt risteilemään hirveän vähän. Minkäänlaista örvellystä ei näkynyt missään, en tainnut edes nähdä ketään humalassa koko reissun aikana. St Patrick's Dayn innottama irkku-ohjelma oli kohtuullisen viihdyttävää, tanssia harrastava tyttäreni oli innoissaan upeista irlantilais-tanssijoista, jotka esiintyivät pariin otteeseen. Lapsille on järjestetty kaikennäköistä puuhaa, mekin laukkasimme ympäri laivaa Muumipolun perässä ensimmäisenä iltana, etsien sinne tänne piilotettuja kysymyslappuja vastaillen niihin. Seuraavana aamuna löysin leikkihuoneen "Kilpailun voittajat" -taululta poikani lapun! Vein sen ohjaajalle, joka onnitteli voitosta ja kysyi mitä aiomme tänään Tukholmassa tehdä. Vastasin aikovamme Junibackenille, joka oli ohjaajan mielestä hyvä idea ja hän kaivoi kaapista kaksi vapaalippua juuri sinne. :) 


Junibacken on Astrid Lindgrenin satuihin pohjautuva lasten museo, josta ainakin meillä tykkäsi koko perhe. Satujuna oli meidän aikuisten mielestä se paras juttu, selostuksen junamatkalle sai suomeksi. Tämän reissun pohjalta aloin lukea lapsille iltasaduksi Peppi Pitkätossua ja olen nauttinut jokaisesta illasta Pepin parissa. Ja niin ovat onneksi lapsenikin. He ovat hekottaneet hillittömästi Pepille, joka piirsi hevosta koulun lattiaan, koska paperi oli liian pieni ja höhöttäneet ajatukselle tytöstä, joka nukkuu jalat tyynyllä. Ja neitokainen on vaatinut itselleen joka päivä samanlaisia lettejä, kuin Pepillä on. Lastenkirjallisuus. <3

Junibackenin lisäksi reissasimme pitkin Tukholmaa ratikalla, metrolla ja jalan. Sää oli kertakaikkisen ihana, aurinkoinen ja lämmin. Kevät on paljon pidemmällä Tukholmassa kuin täällä, lunta ei ollut käytännössä ollenkaan, siellä näkyi olevan myös joutsenia. 

Koska olemme kätköilijäperhe, pitihän sitä kätköilyäkin vähän kokeilla. Haasteen aiheutti erittäin julkinen paikka sekä se, että kun vihdoin bongasin sen missä kätkö oli, 20 cm päässä kätköstä oli kaksi ihmistä, jotka ilmeisesti olivat jääneet siihen paistattamaan päivää kunnolla, eivätkä hievahtaneetkaan sen puolen tunnin aikana, mitä siinä pyörimme. Eli kätkö paikallistettiin kyllä, mutta ei loggausta. Lapset ovat muuten älyttömän käteviä kätköjä etsiessä. Olisi saattanut muuten näyttää vähän hölmöltä se rampin alle kuikuilu, jos lapsia ei olisi laitettu asialle... :D


Kotiuduimme eilen illalla rampattuamme eilisen sitten pitkin Helsinkiä erilaisten asioiden perässä ja tänään olen ollut aivan poikki. Nukuin jopa parin tunnin päikkärit, jota en yleensä tee. Huomenna palataan ruotuun treenien osalta, arvelin kokeilla taas Sh'bam&CXWORX-comboa päivällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)