Sivut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Aurinkoenergiaa!

Ne päivät, jolloin aurinko paistaa ovat vaan helpompia. Energiaa on vaikka pienelle kylälle ja kaikenlaista saa aikaiseksi. :)

Pennunhakureissun matkalla oli Ikea, joten olihan siellä käytävä. Hupsis. Siellä sattumoisin oli tarjouksessa aika hyvännäköisiä puisia terassilaattoja. Meillä ei tosiaankaan ollut aikomustakaan hankkia terassille laattoja, mutta kun siinä nyt oli... pikainen puntarointi ja tarvittava määrä laattoja kyytiin. Terassi on ollut minulle murheenkryyni, se on täynnä roinaa joka ei minusta kuulu sinne ollenkaan, tosi epäsiistin näköinen enkä viihdy siellä. Haaveilin kauniista, siististä, suhteellisen roinattomasta terassista. Meillähän terassi on siis vielä verkotettu, jotta kissatkin sinne pääsevät, joten se pienentää käytettävissä olevaa tilaa entisestään. Lattialaatat kieltämättä olivat hyvä vaihtoehto yleisilmeen kohentamiseen.

8 m2 laattoja lattialle, uusi hylly seinustalle, jätesäkillinen roskaa ja vielä enemmän tavaraa säilytykseen varastoon, ja meillä oli uuden ilmeen saanut terassi.


Terassikalusteet pitää vielä käsitellä jonkinlaisella öljyllä, ja tietysti tuolta puuttuvat kesäkukat vielä kokonaan. Vähän hölmö reuna jäi kissatarhan seinän ja laatoituksen väliin, mutta sille ei oikein voi mitään. Nyt sopii tulla kunnon kesä, että saan paljon lämpimiä iltoja istuskella tuolla kissojen seurana. :)

Illalla hyppäsin vihdoin pyörän selkään käydäkseni kaupassa. Lähin illalla auki oleva kauppa on parin kilometrin päässä, otin pienen kiertotien ja kävin samalla reissulla katsomassa millaisessa kunnossa puutarhapalstat ovat. Ihana, huhtikuiseksi lämmin ilta, lunta ei ollut oikein enää missään ja järvestäkin jäät olivat enemmän tai vähemmän lähteneet. Palstoillakaan ei ollut yhtään lunta enää, kevätkyntöä ei oltu vielä aloitettu. Toki en sitä odottanutkaan, kun lupasivat että se on kylvövalmis n. kuukauden päästä. Ensimmäiset taimet alkoivat itää sopivasti tänään. Voi että. <3

Itse pyöräily ei ollut niin kovin vaivatonta, pitäisi varmaan pyöräillä vuoden ympäri ettei kevään ensimmäinen olisi niin raskas. Mutta onneksi tiedän sen helpottuvan nopeasti kun lähtee vaan tekemään. Matkaa lenkille tuli kiertoteineen 6,5 km ja aikaa meni puolisen tuntia.

Samalla tulin testanneeksi iPhone5:n lenkkeilyominaisuuksia. Minulla on tapana kuunnella ennakolta tehtyjä soittolistoja Spotifyltä ja samalla nauhoittaa lenkkiä Endomondolla. En ollut muistanut laittaa lempparisoittolistojani offline-soittoon, joten mietin juuri lähtiessäni lenkille että mitenkähän tässä käy. iPhone5 on kuitenkin paljon nopeampi netin käytössä kuin iPhone4, joten se soitti Spotify-listat 3G:llä ilman minkäänlaisia katkoksia, täysin sujuvasti. :) Samalla tuli testattua iPhone5:n omalaatuiset nappikuulokkeet. Kuulin, että niiden "tarkoitus on soittaa musiikki suoraan korvaan" (kamoon, mihinkä sitten yleensä?), joten muotoilu on vähän erilainen kuin yleensä. Ne istuivat korviin aivan täydellisesti, eikä kertaakaan tarvinnut nostaa tippunutta kuuloketta takaisin korvaan, niin kuin yleensä pitää. Sitäpaitsi niiden toistama ääni oli erinomaisen hyvä.


Nyt illalla huomaa, että on tullut touhuttua ulkona. Olen hirveän herkkä auringolle näin keväisin. Niskaa, kämmenselkiä, kasvoja ja kaulaa kutittaa, kun ovat saaneet aurinkoa. Rasvaan niitä yleensä, mutta se ei välttämättä auta niin hyvin kuin toivoisin. Onko kohtalotovereita? Mikä tähän toimii?

Nyt illalla olen istunut koneella kissanpentu sylissä, se on ihan hirmuisen ihana. <3 Ja hakeutuu syliin aina kun vain on mahdollisuus. Ja koska se kerta oli sylissä, minähän en millään voinut tehdä iltapalaa itse. Onneksi on ymmärtäväinen mies. ;) En yleensä juo sokerikolaa, mutta kaupasta löytyi niin hauskoja nimikoituja pulloja, että oli ihan PAKKO ostaa meille tällaiset (miehelle tietysti toisella tekstillä ;) ):


1 kommentti:

  1. Salaa suosittelen harkitsemaan lukkopolkimia, tekevät polkemisesta ihan erilaista. Mulla olis tossa yhdet ylimääräiseksi jääneet spinning-tossutkin ;)

    Ja terassista tuli todella hieno! <3

    VastaaPoista

Kommentit piristävät! :)