Sivut

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Luisteluhommia

Mahtava meno, tiukka etukeno!
Poikani kummisetä soitti aamulla ja kysyi, joko mennään ostamaan pojalle luistimet ja mennään kokeilemaan niitä. Tuumasta toimeen. Taustaksi pitää kertoa tarina isosiskon luistimista, jotka olivat ihanat, vaaleanpunaiset ja kukalliset ja jotka olivat pienen miehen mielestä iiiiihanat. (Pojan lempivärit ovat vaaleanpunainen ja punainen.) Julma äiti oli vaan ehtinyt myydä ne jo muualle, joka aiheutti pienoisen kalabaliikin ja yrityksen piilottaa luistimet ennen niiden postittamista. Rassukka. Pyhästi lupasin, että katsotaan löytyisikö hänelle punaisia luistimia. Ja koska lapset eivät koskaan unohda mitään, poika sitten ilmoitti ensimmäisenä kaupassa haluavansa punaiset luistimet. Valitettavasti kuitenkin urheiluvälineissä ei tunneta unisex-malleja ja niinpä pojille oli tasan mustia hokkareita ja tytöille hörsylöin koristeltuja kaunoluistimia. Eli ei nyt ihan mieleisiä luistimia pojalle saatu, mutta kelpuutti ne kuitenkin. Onneksi oli isosiskon vanha pinkki kypärä, joka lohdutti luistin-pettymyksessä.

Luistelemaan menimme Jyväsjärven jäälle, kummisetä otti kummipoikansa hoiviinsa ja minä huseerasin esikoisen kanssa. Omat luistimeni jäivät suosiolla kotiin varastoon, en voi olla niiden päällä paria minuuttia kauempaa kun jalkoihin alkaa sattua. Uudet luistimet olisivat tarpeen minullekin. Esikoinen ei ole kovin montaa kertaa luistinten päällä ollut, tälle talvelle tämä kerta oli toinen. Pojalle tämä kerta oli kaikkiaan toinen kerta luistimilla ikinä. Tyttö aloitti töpöttämällä luistimilla ensin niin, että piti minua kädestä kiinni, mutta aika nopeasti keksi miten pysyy pystyssä ilman tukeakin. Loppuajasta luisteluun alkoi tulla jo jonkinlaista liukuakin. Poika taas oli aika tiukasti kummisedässään kiinni aluksi ja mutisi ettei osaa, mutta oppi kaksi erilaista tapaa tulla ylös omin avuin kaatumisen jälkeen ja loppuajasta luisteli pitäen vain toisella kädellä kummisetäänsä kiinni.

Olin oikeasti tosi hämmästynyt miten nopeasti kumpikin lapsista sai juonesta kiinni ja miten hyvin pysyivät luistimilla. Tytölle muistutin pari kertaa että pitäisi painopisteen edessä ja se oikeastaan riitti siihen että keksi miten pysyy pystyssä parhaiten. Onneksi kodin lähellä on luistinrata... :)

Mieheni on kovin painokkaasti yrittänyt päästä itsekin kuntoiluun kiinni, harjoittelee juoksemista ja käy kuntosalilla hänelle tehdyn ohjelman mukaisesti. Mutta koska on vielä aika alkutekijöissä, se liikkeelle pääseminen on aika takkuista ja tietokoneella on niin paljon kivempaa. Ja sen jälkeen tietysti pitää vähän nurista kun ei "päässyt" salille. Reiluna vaimona sitten tänään ilmoitin hänelle että sinä menet sillä aikaa salille kun me luistellaan. Vasta myöhemmin tulin ajatelleeksi että taisinpa olla aika törkeä kun noin toisen komensin liikkeelle. :D Toinen ei ollut moksiskaan kun asiasta sanoin vähän nolona, oli lähinnä tyytyväinen, että tuli lähdettyä ajoissa liikkeelle.

Illaksi karkasin itse pumpiin ja pilatekseen. Painoissa oli tällä kertaa vähän pakko himmata kun en ollut ihan varma mitä selkä tykkäisi. Kyykyt vedin normaaleilla painoilla, mutta selän tein reippaasti pienemmillä painoilla, se taisi olla ihan hyvä ajatus. Nyt illalla selkä tuntuu itseasiassa paremmalta kuin ennen treeniä, liike taitaa todellakin olla lääke. :)

4 kommenttia:

 1. Awws, ihanat lempivärit pojalla :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pinkki on ilman muuta isosiskon vaikutusta, mutta punainen tulee luonnollisesti siitä että pojan suurin sankari on Salama McQueen. :D

   Poista
 2. Moikka,
  törmäsin blogiisi kun googlettelin kuvauksia bodypumpista ja kiinteytyksestä :D. Hankin itse ensimmäistä kertaa kuntosalikortin viikko sitten, enkä ole vielä kuntosaliohjelmaa odotellessa uskaltautunut yhteenkään jumppaan. Olisiko sulla mitään vinkkejä, kuinka uskaltautua mokomiin ensimmäistä kertaa? Tuntuu että on niin pihalla kaikenmaailman käsipainoista ja muista, että kauhistuttaa mennä jonnekin pumppiin ihan noviisina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ja kiitos kysymyksestäsi! :)
   Ilmeisesti joku ammattilainen tekee sinulle kuntosaliohjelman ja ohjaa laitteiden käytössä? Se on tosi hyvä! Jumpista kannattaa aluksi valita sellaisia, jotka kuvataan tuntikuvauksissa rauhallisemmaksi, ei kannata heti alkuun alkaa repiä hirveällä teholla. :) Käy muuten helposti niin, että into lopahtaa kun tunnit tuntuvat liian rankoilta.
   Ensimmäistä kertaa pumppiin mentäessä kannattaa ensinnäkin mennä ajoissa tunnille ja kertoa ohjaajalle että on ekakertalainen. Ohjaajat näyttävät mitä välineitä tarvitset ja osaavat ohjeistaa siinä, millaisia painoja kannattaa mihinkäkin biisiin tankoon ladata. :)
   Tsemppiä kuntoiluusi!

   Poista

Kommentit piristävät! :)