Sivut

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Virallisesti ladulla

Meillä oli tilaisuus käydä hiihtämässä ihan vain aikuisten kesken tänään. Ilma vaikutti lähes täydelliseltä hiihtämiseen, -10 astetta pakkasta ja sininen taivas. Ah autuutta, nyt mennään eikä meinata! Ja niin hyvässä kunnossahan tässä ollaan että kyllähän nyt koko järven lenkki menee, vaikka siihen menisikin vähän enemmän aikaa! Lisäksi oli tietysti aivan pakko testata uusia toppahanskoja jotka löysin halvalla naapurikaupasta. Lasten kanssa hiihtäessä ainoa mikä oikeasti meinasi paleltua oli kädet, parempien hanskojen puutteessa. Nyt on toppatumput!

Tästä lähtee!

Noniin. Heti ensimmäisellä vetäisyllä oikea lonkankoukistajani hihkaisi "Hei mä oon täällä!" ja muistutti itsestään jokaisella vedolla lenkin aikana. Loppulenkistä myös vasen lonkankoukistaja innostui kuoroon mukaan. Huomasin myös anopin olleen oikeassa siinä, että "kyllä noilla sun suksilla lasten kanssa voi olla hiihtämässä", ja nyt huomasin hänen olleen oikeassa. Mukavuus oli melko kaukana siitä menosta niillä vehkeillä. Kaiken huipuksi, koska luonnollisesti olen niin rautaisessa kunnossa että jaksan mitä vain (hah), otin sellaisen oikein reippaan startin että mies jäi varmasti taakse. Tämä tietysti kostautui alta kilometrin ja loppuaika mentiin ihan huo-mat-ta-vas-ti hitaampaa tahtia. Loppujen lopuksi oli pakko nöyrtyä ja todeta että kyllä tämä lenkki jäi nyt aika lyhyeen, kokonaisuudessaan hiihtoa tuli 3 km ja aikaa meni 40 min... Eli hidasta menoa ja välillä oli pakko pysähtyäkin.

Mitä tästä opimme? No ainakin sen, että lonkankoukistajia pitää venytellä paremmin. Toisekseen myös opittiin rutkasti nöyryyttä. Ja sen, että jossain vaiheessa on varmaan hankittava paremmat vermeet jos meinaa hiihtää enemmän. Ja toki se oli hyvä muistuttava seikka, että minun lenkkeily/hiihtely-kuntoni nyt ei vaan ole mikään hyvä, vaikka lihaskunto onkin. Se taas taitaa vaatia lisää treeniä sillekin saralle, mitä taisin uutenavuotena loihea lausumaankin...

Takaisinpäin
Ilma oli silti aivan täydellinen järvenjäällä hissutteluun. Huomenna, jos sää sallii, suunnitelmissa oli ottaa lapset, sukset ja eväät (no okei, makkarapaketti ja pillimehuja) sekä pulkka mukaan ja mennä hiihtomaahan koko porukalla. Nyt venyttämään niitä lonkankoukistajia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)