Sivut

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulutunnelmia

Toisin kuin monena vuonna ennen tätä, en ole joulun välipäiviä lomalla, vaan töissä. Huomenna pitäisi vääntyä sorvin ääreen. Tänä iltana on ollut joulun ainoa hiljainen hetki, jolloin kukaan ei pyöri jaloissa ja kumma kyllä, olen melkeinpä vallan rentoutunut. :) Tästä ehkä voidaan kiittää myös BodyBalance-tuntia iltapäivällä, Harry Potteria ja minttusuklaa-likööriä sekoitettuna lämpimään kaakaoon... Lisätään joulukuusen tuoksu ja kynttilän valo. Kyllä se toimi. :)

Omat jouluperinteeni ovat muuttuneet viime vuosina valtavasti, osaksi johtuen vakiintuneesta parisuhteesta joka jakaa joulunvieton kahden perheen kesken, osaksi mummoni sairastumisesta joka on vienyt joulunjärjestämis-vastuun seuraavalle sukupolvelle. Jotain lapsuuden jouluista on jäljellä, riisipuuro aattona klo 12 on perinne, josta ei tingitä millään. Uutta on joulupukki, jota omissa lapsuuden jouluissani ole ollut ollenkaan, mutta jostain syystä se on omien lasteni jouluun hiipinyt. Teimme mieheni kanssa taannoin tietoisen päätöksen, että omille lapsillemme emme opeta joulupukkia ollenkaan. Myöhemmin on käynyt ilmi, että ei sitä ole estääkään voinut, lapset ovat sen jostain napanneet. Siitä on tullut joulun satu, jota sitten "leikitään". Tänä vuonna roolin hoiti antaumuksella serkkuni, joka on samalla poikani kummisetä. Siitä ei ole tingitty, että lahjat tulevat sukulaisilta ja ystäviltä ja niitä myös heille meidän toimestamme annetaan. Samoin "kiltti vai tuhma" -ajattelusta ei ole puhuttu ollenkaan. Vaikka kieltämättä olen välillä tuntenut hyvinkin houkutusta joulupukilla uhkailuun, kun asiat eivät tahdo sujua. :)

Tänä vuonna joulussamme oli melkein 20 ihmistä saman katon alla, paljon hyvää ruokaa, joulupukki ja lahjaröykkiö. Omista paketeistani löytyi termospullo ja kaakaota (kiitos niobe! <3), olkavarsikotelo iPhonelle, 4 leffalippua ja lahjakortti Stadiumiin. Ja toki sitä suklaatakin vähän. Tämän lisäksi minua muistettiin pienillä ihanilla muistamisilla ennen jo joulua (kiitos Mari, molemmat Jennit ja Hannele! :) ), jotka lämmittivät kovasti.

Mies onnistui melkein suututtamaan minut hämäyksellään. Hän on mestari ostamaan kummallisia lahjoja joista ajattelee minun pitävän, syntymäpäivälahjakseni sain jostain käsittämättömästä syystä omenasorvin. Käyttökertoja tähän mennessä: 0. Yritin tsempata häntä joulua kohden ja kieltämättä hieman kauhunsekaisesti avasin pakettia. Josta paljastui joystick PC:lle. Tai siis ainakin paketti sellaiselle. Ehdin jo tuskastua ja melkein ärähdin toiselle että pidä joystickisi, kun minua kehotettiin katsomaan paketin sisälle. Josta paljastui se olkavarsikotelo ja leffaliput. :) Pyysin anteeksi tuiskahdustani, onneksi tilanne oli pelastettavissa lepyttelypusuilla. :)

Lapset saivat hirveän kasan paketteja, Angry Birds vaikutti olevan tämän joulun hitti. Erityisen paljon vaivaa oli nähnyt tätini, joka ei ollut löytänyt pojalleni sopivankokoista Angry Birds -kylpytakkia, joten osti sitten sinisen kylpytakin, ja Angry Birds -pyyhkeen, josta leikkasi possujen kuvat ja ompeli ne kylpytakkiin. :) Takin mukana tulleita possutossuja ei ole meinannut saada pojan jalasta edes yöksi.

BodyBalance-tunti tänään oli loistava paluu joulusta treenin pariin joulun jäljiltä. Tykkäsin tosi paljon uudesta ohjelmasta. Katselin jo alustavasti vuodenvaihteen jälkeistä aikataulua, miten saisin sen mahdutettua säännölliseksi osaksi treenikalenteriani. Näin hyvällä ololla on kiva lähteä tekemään pari päivää töitä ennen seuraavaa neljän päivän vapaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)