Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2012

Googletuskatsaus stressin hoitoon

Melko selvää on se, että olen viime aikoina muistuttanut enemmän tai vähemmän sitä pörröistä hamsteria joka myöntää olevansa vähän stressaantunut ja ihmettelee mistä kysyjä arvasi. Periaatteessa tiedän ihan vallan hyvin miten stressiä hoidetaan, mutta käytännössä se on älyttömän vaikeaa. Päätin siis ottaa vanhan kunnon googlen ja naputin hakukenttään "stressin hoito". Siitä tulikin yllättävän viihdyttävää!

Ensimmäinen hakutulos sai suorastaan hekotuksen aikaiseksi, peilaten taannoiseen Superdieetti-kokemukseeni. "Stressaantunut? Osta tukea antavat ravintolisät!" No justiinsa näin. Linkin takaa löytyi varsin "lupaavan" oloisia pilleripaketteja, joita en todella edes harkitse hankkivani. :) Ihan äkkiseltään en usko että kivasti nimetyillä pillereillä siitä pääsee.

Seuraava hakutulos vie HUSin sivuille, joka alkaa jo olla luotettavampaa materiaalia. "Olennaisinta stressin hoidossa on se, että jossakin on tapahduttava muutos. Toivuttuaan henkilön olisi kyettävä ottamaan elämänhallinta takaisin omiin käsiinsä"
Noniin, mitähän sitä lähtisi muuttamaan ensimmäisenä? Eikun elämänhallintaa omiin käsiin vaan. Noniin, sarkasmi sikseen, tottahan se on. Mutta helpommin kirjoitettu kuin tehty.Kolmas oli jo lupaava! "Stressin hoito ei ole koskaan ollut näin helppoa!" Lähde on niinkin luotettava kaiken totuuden lähde kuin Ilta-Sanomat. Ihan 10 vinkkiäkin! Pitää nauraa, paijata lemmikkiä, siivota, leikata ruoho, juoda appelsiinimehua, laulaa, kävellä, syödä purkkaa, harrastaa seksiä ja hengittää syvään. No siinä taitaa kyllä tulla se ratkaiseva juttu, kaikkea muuta voi tehdä mutta ei leikata ruohoa tähän aikaan vuodesta. Voi hitsi. :(

Jos nyt ihan vakavasti ajatellaan niin on tuolla ihan ajattelun aiheitakin. Tunnistan että pystyn paremmin rentoutumaan siistissä ympäristössä, mutta kuten kaikki lapsiperheelliset varmasti tietävät, se on melkoisen toivotonta pienten lasten kanssa. Sen vuoksi pidän työhuoneessani töissä paikat ojennuksessa aina. Muitakin ihan varteenotettavia juttuja tuolla on, parikin eri stressinhoitoon jollain tavalla osaaottavaa ammattilaista on suositellut tuota hengittämistä kun on tiukka tilanne. Se pitäisi muistaa.  Silti tekee mieli vähän irvistellä keltaisen lehdistön elämänhallinta-neuvoille.Näiden jälkeen Google ohjaa erilaisten tahojen nettisivustoihin, Tohtori.fi:hin, Terveyskirjastoon ja YTHS:n sivuille. Mutta kolmen ensimmäisen hakutuloksen perusteella pitäisi siis muuttaa jotain elämässään, ottaa vähän lisäravinteita ja harrastaa seksiä. Perässä vaan, ohjeen mukaan!

Noh, olisko lukijoilla näkemyksiä stressin hoidosta ja hallinnasta? Mietin tässä, ottaisinko taas sarjan vyöhyketerapiaa, kävin vuosi sitten säännöllisestikin vyöhyketerapiassa ja siitä oli apua. 

(Kuvat tarjosi Googlen kuva-haku samalla hakusanalla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)