Sivut

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sykemittaripohdintaa

Aina välillä innostun kaivelemaan sykemittarini esille ja otan sen treeneihin mukaan. Perjantaina päätin pitkästä aikaa katsoa mitä mittari sanoisi BodyPumpista. Päästiin kyykkybiisin loppuun kun Polarini jämähti niille sijoilleen, eikä mitannut enää sen jälkeen mitään. Jouduin buuttaamaan koko laitoksen (painamalla kaikkia nappeja yhtäaikaa pohjassa ja sen jälkeen OK-nappia), että sain sen taas toimintaan.

Onhan se jo vanhakin. Ostettu 2005. Se mittaa sykkeen, kertoo kalorikulutuksen, mutta siihenpä se oikeastaan jääkin. Sen lisäksi sen ranneosa on kovaa ja paksua muovia ja tuntuu melko inhottavalta ranteessa. Sykevyöstä puhumattakaan, kyllä se nyt toimii, mutta välillä sen on vaikeaa löytää sykettä.  Kavereilla on hienoja laitoksia, jotka mittaavat kaikennäköisten asioiden lisäksi myös liikuttua matkaa. Vähänkö se olisi kätevää. Onhan minulla toki sitä varten iPhonessa Endomondo, mutta aika harvoin sitä tulee laitettua päälle... Jotkut mittarit antavat kuulemma vallan palautettakin.Noh.

Menin sitten Polarin sivuille ihmettelemään, mitä uutta heillä olisi tarjolla. Siellä oli oikein suosittelukone, jossa pystyi ruksailemaan eri harrastusvaihtoehtoja. Valitsin kävelyn, kuntosalin, ryhmäliikunnan ja pyöräilyn ja painoin hakua. "Sorry, no match", se sanoi.  No kiva, kiitti.

Pyöräilyn kun nappasi pois, alkoi tulla tuloksiakin. Mutta en silti oikein keksi, minkälainen olisi hyvä. Tai mitä edes haluaisin koko vehkeeltä. Toisaalta tämänhetkinenkin on riittävä, mutta jos kerta voisi saada jotain lisäherkkujakin niin mikäs siinä.

Help! Mitä sykemittaria suosittelet, ja miksi? Plussaa siitä, jos hinta ei ole ihan älytön. Max 100-150 e.

8 kommenttia:

 1. Mä lainaisin sulle totta GF 110:iä mutta sykevyön kanssa on ollut ongelmia viimeaikoina. Tykkään kovasti tavasta, jolla Garminit pistävät datan näkyville (siis tuo Connect-palvelu). Minäpäs kokeilen, mikä sen tilanne on tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, olis kyllä kiva päästä testaamaan sitä! :)

   Poista
 2. Mä suosittelisin melkein GF 110 (miinusta tosin kovasta sykevyöstä ja akkukestosta pidemmän päälle). Mulla on GF 110 lisäksi Polarin FT60 joka taitaa olla "karvalakein" malli, mihin saa lisävarusteena gps-podin. Tämäkin "karvalakki" maksaa kai 159€ ja lisävaruste gps-podista saa pulittaa satasen lisää. Sen lisäksi se on iso ja hankala. FT60 saa yhdistettyä nettisovellukseen Flowlinkin avulla, mutta musta sekin on sekavampi ja käytettävyydeltään huonompi, kuin Garminin Connect.

  Sit toki, jos ei välttämättä halua sitä gps:ää, niin varmaan Polarilta löytyy joku kiva malli. On Polar kuitenkin ryhmäpompinnassa ja salihommassa musta Garminia kätevämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa ehkä yksi pointti, kuitenkin tulee riehuttua salilla enemmän kuin lähdettyä lenkille, eli siinä mielessä kannattaisi valita malli joka toimii paremmin siihen touhuun. Mutta sitten melkein alkaa tulla jo hinnatkin vastaan, Polar on ainakin näyttänyt nostaneen hintojaan reippaasti pelkillä karvalakkimalleillakin. Sitä erillistä gps-podia tutkailin myös, enkä ollut siihen erityisen ihastunut.

   Kiva kun tulee käytännön kokemuksia, lisää!

   Poista
 3. Kommentoin minäkin sykemittari keskusteluun :) itselläni ollut muutaman viikon käytössä Suunnon M4, ja ainakin mä tykkään siitä tosi paljon, ja on toiminut omassa käytössäni loistavasti, ja miellyttää silmääkin esteettisesti, mutta se on tietenkin makuasia :) Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, Suuntokin olisi vaihtoehto, kiitos muistutuksesta! Muistin itse vain Polarin ja Garminin, mutta onhan se tuokin katsastettava.

   Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 4. Mulla on käytössä Polarin FT7 ja oon tosi tyytyväinen. Näyttää kulutetut kalorit, ajan ja paljonko ajasta oli rasvanpolttoa ja paljonko kuntoa kohottavaa liikuntaa- Lisäksi siitä näkee treeniyhteenvedon viikolle. Ei kauheasti toimintoja, mutta hyvä perus mittari ja hinta siinä satasen kantturoissa. Jos haluaa treenit siirtää koneelle tarvitsee Flow linkin ja se maksaa 40 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä, minäpä katson tuonkin. Voi olla että tuo on aika samantasoinen kuin se mikä minulla nytkin on, uudempi malli vain.

   Poista

Kommentit piristävät! :)