Sivut

tiistai 13. marraskuuta 2012

Laskelmointia ja tunnesyömistä

13.11.2012
Ravitsemusanalyysi antoi ajattelemisen aihetta. Perusasiat (hiilihydraattien, proteiinien ja rasvan suhde sekä vitamiinien ja hivenaineiden saanti) tuntuivat olevan melko hyvin kunnossa, suurin ongelma on oikeastaan se jatkuva lipsuilu hyvän ruokavalion ulkopuolelle, lähinnä tunnesyöppöys haittaa hoikistumista. Sitten kun kerran lipsuu, lipsuu uudelleen ja pahemmin ja siinä sitä taas oltiinkin. See: Överit.

Kalorilaskuri.fi on kuulemma hyvä palvelu, joten olen nyt kaksi päivää merkinnyt syömiseni sinne. Kiloklubia olen käyttänyt joskus aiemmin, mutta se tuntuu olevan tosi vaikea miellyttää (perhanan palleroita on vaikea saada tasapainoon ja kaikkia vihreiksi) ja loppujen lopuksi ei kuitenkaan anna kaikkea tietoa mitä haluaisin. Kalorilaskuri on kahden päivän kokemuksella helpompi käyttää, joustavampi ja antaa monipuolisemmin tietoa. Muutaman euron siitä köyhtyy, mutta loppujenlopuksi hinta on aika kohtuullinen.

Kalorilaskuri auttaa miettimään mitä syödä, varsinkin kun sen yhdistää kehonkoostumusmittausten antamaan aineenvaihdunnan tasoon. Mutta se ei kyllä auta siihen tunnesyömiseen. Sen suhteen olen vieläkin aika kuutamolla. Patrik Borg kirjoitti aiheesta mielenkiintoisen artikkelin Kiloklubin puolella. Pikaisella lukemisella eniten tekemistä on kohdassa 4. Jos sitä pohtii, on melkein vähän vaarallistakin tarkkailla ja laittaa ylös syömisiään, liian helposti ainakin itse sorrun siihen että jätän jotain syömättä jotta saisin tilastot näyttämään paremmalta ja se taas johtaa... noniin. Ks. artikkelin kohta 4.

Tätä pitänee kai pyöritellä vielä.

(Ps. Kirjoittelin bloggauksen alun pilkkopimeässä lastenhuoneessa odottaessani että lapset nukahtavat. Olen lopen kyllästynyt jokailtaiseen ralliin kun pitäisi nukkua, joten äiti vahtii nyt nukahtamista niin kauan kun taas oppivat että iltalaulun jälkeen ei rallata. Yläasteen konekirjoitustunnit osoittivat taas hyödyllisyytensä, kun ei tarvinnut pimeässä nähdä näppistä ollenkaan. :D )Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)