Sivut

torstai 11. lokakuuta 2012

Tekosyistä jaloin

Kuva täältä
"Toi on kyllä niin ihailtavaa miten sä jaksat liikkua noin paljon." "Miten sä löydät aikaa tolle kaikelle?" ... ovat usein kuultuja lausahduksia keskusteluista joissa käsitellään liikuntaharrastusta. Yleensä niiden perään tulee vielä "kyllähän minäkin, mutta..."

Olisi mielenkiintoista tietää, mitkä ovat parhaat kuulemanne tekosyyt? Flunssaa potiessa ja samalla kuntosalille kaipaillessa on ollut aikaa miettiä näitä usein kuultuja syitä ja inspiroiduin tekemään niistä listauksen.

Disclaimerina todettakoon, että olen itse joskus käyttänyt näistä suurinta osaa. Paitsi viimeistä. Älkää siis ottako kovin vakavasti. :)

1. En vaan jaksa. Työ/opiskelu/äitiys/jokumuumikä vie kaikki voimat.
Myönnän käyttäneeni! Nyt huomaa, että sen jälkeen kun liikunnasta on tullut luonteva osa arkea, se on se liikkumattomuus joka vie voimat.

2. En kehtaa mennä salille/juoksemaan/johan mut naurettaisiin jumppatunnilta pihalle kun olen näin iso enkä pysy askelissa.
Juu, meillä on siellä salilla sellainen koordinoitu nauru-ryhmä, joka astuu toimeen heti kun joku astuu harha-askeleen ryhmäliikuntatunnilla. Ilmaiset palautusjuomat tarjotaan, jos saa uuden ihmisen itkemään! (Oikeasti, jos salilla joku keskittyy katselemaan muuta kuin omaa tekemistään, ei keskity itse treenaamaan kunnolla)

3. En voi mennä lenkille kun on niin pimeää ja liukasta.
Tämän olen joskus itse loihenut lausumaan terveydenhoitajan vastaanotolla kun hän yritti kartoitella minulle sopivia liikuntavaihtoehtoja. Aivan taatusti hän pyöräytteli silmiään minun poistuttuani vastaanotolta, nykyään pyörittelen itsekin itselleni silmiäni. Ei tarvitse mennä lenkille jos on pimeää ja liukasta, mutta voi tehdä kyllä jotain muuta, mielekkäämpääkin ehkä?

4. Siinä tulee hiki.
Niin, no. Niin. :)

5. Mulle tulis kuitenkin heti hirveät lihakset jos kävisin puntilla.
No se on varma se!

Se mikä näille on yhteistä on se, että mitkään sanat eivät yleensä saa mieltä muuttumaan kun tekosyitä esitetään. Yleensä ihminen huomaa sitten joskus - jo tapojaan muutettuaan - olleensa ihan hölmö tekosyidensä kanssa.

Mutta jos joku lukijoistani miettii edelleen sitä että "nokun ei mulla vaan OLE sitä aikaa!", kurkkaa tämä video. Se antoi ainakin itselleni ajattelemisen aihetta. :)


Lisää tekosyitä kehiin! Mikä on paras kuulemasi?

2 kommenttia:

 1. Ei oo aikaa on aika klassikko kyl. Mut oikeastaan se on varmaan enemmän se, että joku asia ei ole muodostunut tavaksi - se ajan etsiminen. Minunkin on tosi vaikea hankkiutua uimaan nyt, kun Alvari on vielä kiinni, vaikka olisihan se mahdollista jos jaksaisi järjestää.. mutku..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta. Mitä enemmän jotain asiaa tekee, sen helpommaksi muodostuu sen aikaraon löytäminen sille.

   Työmatkat on yksi klassinen tekosyy. Olen itse ensi viikolla kolme päivää työmatkalla. Kysyin jo, mikä on hotellin lähin kuntosali. :)

   Poista

Kommentit piristävät! :)