Sivut

torstai 4. lokakuuta 2012

Hiusten halkomista

..tai ainakin takkujen selvittelyjä.

5-vuotias tyttäreni rakastaa pitkiä vaaleita hiuksiaan. Niitä ei pidä kenenkään mennä leikkaamaan, paitsi otsatukkaa ehkä vähän. Ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että kun otan hiusharjan esiin ja yritän noita kutreja harjata, alkaa armoton kiljunta, vinkuna ja valitus. Kultakutri on pikemminkin takkutukka, kun ei niitä hiuksia saa harjata. Väitän, etten ole yksin tämän ongelman kanssa vaan lähes kaikki tyttölasten äidit tunnistavat ongelman.

Käytin poikaani hiustenleikkuussa, jotta kerhokuvissa ei olisi pieni peikonpoikamehtäläinen ja samalla ohimennen mainitsin tuosta neidin hiustenharjausongelmasta. Kampaaja kysyi, olenko kokeillut koskaan Tangle Teezer -harjaa, se kuulemma poistaisi takut helposti ja kivuttomasti ja on lasten mieleen. Pakkohan se oli kokeilla. Pikkuveli valitsi sisarelleen kukan muotoisen harjan.


Ihmeellistä kyllä, se toimii! Takut saatiin selviteltyä ilman kitinöitä ja neitokainen ihastui harjaansa niin paljon että harjailee nyt hiuksiaan mielikseen. Kukan muotoisessa on sekin ihanuus, että sen sisälle saa talteen ihanimmat hiuslenkit. Harjalle löydettiin oma paikka kylppäristä ja tyttö harjaa nyt hiuksiaan omatoimisesti useamman kerran päivässä.


Harja istuu nätisti lapsen omaan käteen ja sillä on helppo harjata hiuksia. Ja onhan se nyt nättikin! Koko on kuitenkin sen verran iso että sitä ei ihan helposti hävitäkään (ainakaan toivottavasti...). Hinta oli tietysti aika suolainen mutta voin jo nyt todeta että kyllä se kannatti, jos sillä saadaan hiukset harjattua ilman tappelua.

Harjan materiaali on kumia, piikit taipuvat helposti ja ilmeisesti niillä voisi saada jonkinlaisen päähieronnankin aikaiseksi.

Koska tiedän että en ole tämän ongelman kanssa yksin, halusin sen täälläkin jakaa. Tämä ei siis ole mainos, vaan suosittelu. :) Tangle Teezeriltä löytyy näköjään nettisivutkin, joista näkee myös millaisia muita vastaavia vaihtoehtoja löytyy. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)