Sivut

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Sykemittarin lukemia

Tällä viikolla otin jokaiseen treeniin mukaan sykemittarin, lähinnä kiinnosti tietää miten paljon oikeasti kulutusta tulee näissä Extra Fat Burning Workouteissa, mitä ohjelman mukaan tehdään. Lähin vertailu tulee nyt oikeastaan keskiviikkona tehdylle treeni 2:lle jonka tein kuntosalilla ja äsken käydylle BodyPumpille.

EFBW 2:
1h 6min (sis. 15 min pyöräilyä alussa ja 10 min venyttelyt lopussa)
494 kcal, 50% fat
HR max 157, avg 121

BodyPump
1h
496 kcal, 50% fat
HR max 164, avg 129

EFBW kotitreeni:
30 min
193 kcal, 55% fat
HR max 143, avg 113

Melko tasaista kahden ensimmäisen välillä, etten sanois. Salilla tehtävä EFBW-treeni on todella tehokas, kun sen tekee oikeasti kunnolla, kunnon painoilla eikä löysäile sarjojen välissä. Ensi viikosta alkaen kierroksia tulee näköjään neljä, aiemman kolmen sijasta. Onneksi niobe lupasi lähteä taas tsemppariksi salille, taidan tarvita sitä... Kotitreenit menevät hyvinä ja tehokkaina välipaloina. Treeni on nopea, mutta hien siinäkin hyvin saa päälle. Tällä viikolla tein kotitreenin vielä niin, että kävin ensin pyöräilemässä 30 min ja tein heti perään lihaskunnon. Toimi. :)

BodyPump taas on ollut rakkauteni jo monta vuotta. Se oli SE ryhmäliikuntatunti joka aikanaan minut enemmän koukutti salilla käymään, ensimmäisen tunnin olen käynyt muistaakseni 2005. Ihan ensimmäisillä kerroilla mentiin pelkillä ykkösillä tangon päissä, niin huonossa kunnossa silloin olin. Nykyisessä ohjelmassa pienimmät painot taitavat olla hauiksissa, 4,5 kg/pääty. No okei, olkapäät teen ihan nynnykäsipainoilla, mutta se nyt johtuu tuosta olkapääongelmasta, joka kyllä viime aikoina ei ole enää itsestään muistuttanut ollenkaan. En vaan hirveästi viitsi sitä revitellä, ettei hermostu uudelleen. 
Siinä missä viime viikolla energiataso lopahti selkäbiisin jälkeen pumpissa, tällä kertaa jaksoin normaaliin tapaan loppuun asti, niillä painoilla millä ennenkin. Tänään kiinnitin vielä ekstra-huomiota syvien vatsalihasten aktivointiin selkäbiisissä, koska alaselkä on kiukutellut viime aikoina. Ja sehän auttoi, ei minkäänlaista kiputuntemusta! Vaan miten muistaisi jaksaa pitää sen hyvän työasennon myös töissä...? *viheltelyä* Mutta mitä tästä taas opimme? Tekniikka, se tekniikka... sen pitää olla kunnossa jotta saadaan tuloksia.
Päivän kevennys. Tykkään hirveästi hoovereista, enemmän kuin perus-vatsalihaksista. Ne ovat tehokkaita ja niissä on sopivasti haastetta, kehittymisenkin niissä huomaa selkeämmin kuin vaikka nyt perusnostoissa. Pumpissa niitä on perinteisesti ollut aika paljon, nykyisessä ohjelmassa en jaksa olla koko aikaa ylhäällä vaan teen suurimman osan polvet maassa. Loppuasennon yritän ehtiä ottaa kunnolla.

Tänään sitten ihan vatsalihasbiisin lopussa yritin kauhean topakasti ottaa kunnon asennon ja pitää loppuajan tiukassa hooverissa. Ihan en saanut edes varpaita kunnolla lattiaan kun kengät luuuuuuistivat hiestä liukkaalla lattialla niin että löysin itseni rähmältäni matolta. :D
Huomenna alkaa viikko kolme Superdieettiä, virallisia lukemia sitten aamulla. Nyt saunaan. :)

1 kommentti:

  1. Näitä sun superdiettipostauksia on ihana lukea. Mäkin tarvisin nyt jonkun superboostdietin tsemppariksi, järkyttävä turvotus päällä ja aineenvaihdunta aivan sekaisin.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät! :)