Sivut

tiistai 25. syyskuuta 2012

Hyvästit superdieetille

Superdieetti oli varsin mielenkiintoinen kokeilu. Ja sellaiseksi se jäikin. Alku vaikutti lupaavalta, tuntui jopa hyvältä ja intoa oli kuin pienessä ilmapallossa. Varsin nopeasti kuitenkin kalorivaje alkoi vaikuttaa ja olo kiristyä. Mieli oli kärttyinen, kireä kuin viulunkieli ja räsähtelin kotona pienistäkin asioista. En oikein kokenut saavani apua Superdieetin forumilta, vaan siellä lähinnä epäiltiin että olin tehnyt jotain väärin. Suolan määrä, se suolan määrä. Se oli aina se joka vähintään pielessä. Vastaukset eivät mielestäni olleet kovin perustelevia, yleensä lähinnä vähän töksähteleviä. Ei tehnyt mieli kysyä oikein mitään. Viikkojen edetessä, painon pudotessa ja ruokavalion kiristyessä alkoi tulla muutakin ikävää, huimausta, heikotusta ja lopulta rytmihäiriöntapaisiakin. Laitoin välillä huvikseni päivän aikana syömäni ruoat kalorilaskuriin, viikolla 4 kaloreita tuli n. 1100 kcal päivässä. Äsken laitoin viimeisen viikon ruoat mielenkiinnosta kalorilaskuriin ja sain tulokseksi 965 kcal. Ei tuollaisella määrällä ihminen oikeasti elä ja voi hyvin, eikä varsinkaan treenaa kovaa.

Neljännen viikon jälkeen olin melkein kokonaisen viikon työreissuilla, niin että dieetin noudattaminen oli melkoisen mahdotonta. Sen viikon aikana olo koheni 100% ja tein päätöksen että tämä pelleily saa nyt riittää. Hämmästyttävää kyllä, vaikka olo oli sen viikon jälkeen turvonnut ja ällöttävä (kun en oikein treenatakaan ehtinyt), paino ei silti ollut noussut kuin kilon alimmista lukemista. Siitä oli loppuviimein helppo lähteä muokkaamaan omanlaistaan. Tänään meinasin kyyneleen tirauttaa kun keitin täysjyväpastaa ja söin samaa ruokaa perheen kanssa. Täysjyväpastaa, jauhelihakastiketta ja kasviksia.

Mukaani Superdieetistä sain aamupalan, kaurapuuroa ja raejuustoa, välipalan joka on maitorahkaa ja mehukeittoa sekä muutenkin fiksumman syömisrytmin. Tänään tunsin itseni voittajaksi kun hirrrrveässä makeanhimossa pidin pääni ja aloin valmistaa kunnon ruokaa enkä sortunut houkutuksiin. :)

Superdieetti toimii melko varmasti suurimmalla osalla terveistä ihmisistä. Niinhän se minullakin toimi, kyllä sillä paino putosi ja senttejä lähti. Mutta oliko huono olo sen arvoista? Mielestäni ei. Varma-toimintaiseksi sitä ei voi luvata, koska niitäkin esimerkkejä on joilla se ei vaan ole toiminut, painoa on saattanut tulla jopa lisää. Kuitenkin, dieetti on niin tiukka, että kun kuuden viikon rutistuksen jälkeen on edelleenkin vähän hukassa sen suhteen miten kannattaisi syödä, sitä todella nopeasti palaa takaisin vanhoihin tottumuksiin ihan vaan helpotuksesta, ja poistuneet kilot tulevat kavereiden kanssa takaisin.

Kuntomaailmasta soiteltiin tänään muussa, jäsenyyteeni liittyvässä asiassa (työnantajan tuki menossa uusiksi) ja samalla tuli puheeksi heillä tarjolla olevat personal training -paketit. Minullahan on muutenkin mahdollisuus päivittää kuntosaliohjelma jokusen kerran vuodessa ja tätä olen hyödyntänyt. Nyt huomasin sanovani "okei, mä otan sen", personal trainingille, joka tähtää painonpudotukseen. Edessä on minulle suunniteltu ruokavalio, treeniohjelma, tuttu kannustava pt ja useampia tapaamisia hänen kanssaan. Eikä se loppuviimein ollut edes kovin kallis. Tästä on jostain kumman syystä nyt paljon parempi fiilis kuin Superdieetistä. :)

4 kommenttia:

 1. Superdieettikokemuksia on kyllä ollut tosi mielenkiintoista lukea! Kiitos, että olet raportoinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet joutunut kestämään raportteja vielä tosielämässäkin. :D Kiitos treeniseurasta, jatkanemme sitä vielä vastaisuudessakin?

   Poista
 2. Kiitos superdiettikokemuksista ja jään mielenkiinnolla kuulolle uuden pt-paketin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä varmasti tulee. Näin pt:tä pikaisesti tänään Pumpiin mennessäni ja ehdittiin muutama sana vaihtaa, olen aika innoissani. :)

   Poista

Kommentit piristävät! :)