Sivut

lauantai 18. elokuuta 2012

Superdieettiä kohden, jaiks.


Superdieetin ohjeet tulivat torstaina illalla näkyviin, virallisesti homma alkaa maanantaina. Ruokavalio oli pitkälti sitä mitä odotinkin, sokerit ja viljat pois melkeinpä kokonaan, paljon proteiineja ja kasviksia. Liikunnastakin olin osannut odottaa aamulenkkejä tyhjällä vatsalla ja lihaskuntotreenejä. Kaikenkaikkiaan ohjelma on selkeästi suunniteltu kovaan rasvanpolttoon, mitä tietysti itse eniten tarvitsenkin.

Se mikä yllätti, oli lisäravinteiden määrä. Ruokavaliossa oli omega3:sta, monivitamiinejä ja C-vitamiinia, jotka tietysti ovat ihan perusjuttuja. Sen lisäksi oma ryhmäni syö rasvanpolttajia. Treenipäivinä otetaan ennen treeniä latausjuoma, treenin aikana juodaan toista valmistetta ja treenin jälkeen vielä palautusjuomaa. Jestas! Prisman lisäravinnehyllyllä pistin silmät kiinni hintojen kohdalla, lapoin kaiken ostoskoriin ja mietin että "eyes on the prize, eyes on the prize..."

Aiemmin olen käyttänyt lähinnä palautusjuomaa, mielenkiintoista nähdä mitä nämä kaksi muuta lisäävät treeniin. Porukka on raportoinut että hiki tuntui virtaavan helpommin ja lihaksiin tuntui saavan paremman tuntuman treenin aikana. Katsotaan, katsotaan...Itse dieetti kestää kuusi viikkoa, ruokavalio ja treeniohjelmat ilmeisesti vaihtuvat säännöllisin väliajoin. Kantava voima on Fitfarmin sivuilla oleva keskustelufoorumi, jossa saa tsemppausta ja neuvoja valmentajilta. Jonkun verran kyllä jännittää, mitä tästä tulee. Miten pysyy ruokavaliossa, miten jaksaa aamuaerobisia, entä sitten sen kuuden viikon jälkeen?

Aamuaerobisiin olen ottanut tuntumaa kahtena aamuna. Eilen pyöräilin töihin (noh, autokin oli pajalla joten se ei ollut edes vaihtoehto). Otin vielä vähän eri reitin kuin aiemmin, jolloin säästin 1,5 km, mutta jouduin polkemaan hirveitä mäkiä ja loppuviimein ajallisesti en niiden vuoksi voittanut yhtään. Ei kiitos enää tuota reittiä. Hiki siinä kyllä tuli, onneksi työpaikalla on suihkumahdollisuus...

Ohjeen mukaan pitäisi ottaa itsestään kuva alusvaatteissa dieetin alkaessa. Rohkeutta ei ole vielä siihen asti ollut, ehkä myöhemmin tänä viikonloppuna... työpaikan pukuhuoneessa nappasin kuitenkin teinisti kuvan peilin kautta, se olkoon tässä kohtaa nyt blogin "ennen superdieettiä" -kuva.
Tänään perhe nukkui sikeästi kun aamulla kampesin ylös ja vedin lenkkikamat päälleni. Reipas kävely oli tak-kuis-ta! Kerron salaisuuden: vihaan kävelylenkkeilyä sydämeni pohjasta. Se on tylsää. Sillä ei tunnu pääsevän eteenpäin eikä siinä tunnu olevan mitään järkeä. Tässä ohjelmassa sitä pitäisi kuitenkin tehdä, huoh. Toivottavasti osan niistä voi korvata työmatkapyöräilyllä... Tänään motivoin itseäni sillä, että lähdin reippailemaan puutarhapalstaa kohti mukanani muovipussi. Noukin sieltä lähes kilon avomaankurkkuja mukaani, sekä jonkin verran herneitä. Loppumatka tuntui paljon kevyemmältä kun kauan odotettuja kurkkuja oli vihdoinkin saatu sadoksi asti. :) Ulkoilun jälkeen maistui aamupala, koostin sen superdieetin ohjeiden mukaan, hain takapihalta tarvittavat marjat tuoreina suoraan pensaasta. Kyllähän tuo nyt maistui varsin hyvin, mitenkähän maitorahka jatkossa uppoaa kun sitä menee päivässä puolisen kiloa... Okei, ei ajatella sitä nyt, nyt pää kylmäksi ja asenne kohdilleen.

(Ja tänään vielä ulos syömään miehen kanssa tiistaisen kahdeksannen hääpäivän kunniaksi.)

5 kommenttia:

 1. Tsemppiä superdieettiin! Olen itsekin siellä 10-20 kiloa tiputtavissa ja foorumilta bongasin blogisi osoitteen. Kyllä se tästä!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä sd:n, samassa veneessä ollaan :)

  VastaaPoista
 3. Heippa Timmi Täti ja Jenni! Kiva kun moikkasitte! :)

  VastaaPoista
 4. Ota vaan ihmeessä ne alusvaatekuvat heti alussa, vaikka miten hirvittäisi! Myöhemmin kaduttaa varmasti, jos et sitä tee. Kuvista muutoksen näkee selvästi, jos peili meinaa väittää, ettei mitään tapahdu. Tsemppiä kovasti painonpudotukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, otin ne kuvat kyllä viikonloppuna ja ne ovat visusti piilossa. :D huh kun teki pahaa. Onneksi on ihana mies joka kommentoi kuvien oton jälkeen että olen ihana olinpa millainen vain. <3

   Poista

Kommentit piristävät! :)