Sivut

tiistai 14. elokuuta 2012

Lumbago

Olikos se niin ettei urheilja tervettä päivää näe? Alaselkä on ollut pitkään, siis todella pitkään murheenkryyni. Olen pärjännyt sen kanssa ihan hyvin, se ei oikeastaan häiritse minua yhtään päivittäisissä toiminnoissa, lähinnä on ollut sellainen olo että tarttis vähän venytellä. Paitsi nyt sitten parin viikon aikana se on alkanut kiukutella (kiva, just kun sain olkapään kuosiin) ja eilen olo kävi sietämättömäksi. Kun ei ollut hyvä istuen, seisten tai maaten ja yöunetkin kävivät huonoiksi, käväisin työterveydessä.

"Ohhoh, nämä sinun takareitesi ovat aivan hirveän kireät!", sanoi lääkäri, "Venytteletkö sinä kunnolla lihaskuntotreenien jälkeen?" No hups, kiinni jäin. Lumbago, tuttavallisemmin noidannuoli luki paperissa, reseptissä lihasrelaksantteja, aika työfysioterapeutille ja parin päivän sairausloma.

Niinpä sitten otin nöyrästi kehoituksesta vaarin ja venyttelin. Tänään kävin keskellä päivää core-tunnilla ja sen perään ohjatussa venyttelyssä, molemmat tekivät selvästi hyvää selälle ja niille takareisille. Ja lupaan pyhästi venytellä jatkossa paremmin. Verryttäisiköhän Zumba selkää lisää?

Jotain hyvääkin, koska istuminen ja makaaminen ovat selälle myrkkyä, on pitänyt keksiä jotain aktiviteettia jossa voisi olla liikkeessä. Takapihan vihreät viinimarjat keittyivät pakastimesta löydettyjen viimevuotisten mansikoiden kanssa hilloksi.

 Loput kuusi purkkia olivat jo jääkaapissa.

Joko olen hehkuttanut, että rrrrrrakastan satokautta?

Takapiha antoi ensimmäiset avomaankurkkunsa. Nam!

Mies kävi noukkimassa sipulit palstalta käyttöä odottelemaan. Perunat, porkkanat ja siellä oleva kurkut jäivät muhimaan. Herneitä tuli myös runsaasti ja ne myös menivät jo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)