Sivut

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kesäretki Tukholmaan

Viisi-vuotias tyttäreni on kinunnut koko alkukesän, että haluaisi laivalle. Laivaretkiä on tehty muutamia aiemmin ja ne ovat selkeästi olleet varsinaisia elämyksiä lapsille, onneksi siihen avautui taas mahdollisuus isommalla porukalla. Mukana oli meidän perheemme lisäksi mieheni vanhemmat ja siskonlapset, päivä Tukholmassa -retken kohteeksi oli valittu Gröna Lund. Matkaan lähdettiin tämän viikon maanantaina, Tukholmassa oltiin tiistai ja kotiin saavuttiin keskiviikkona. Sen jälkeen koko viikko on mennytkin elpyessä...


Tukholmassa sää suosi, sain kummalliset rusketusraidat (laukun hihna meni rinnan päältä...), lapsilla oli loputtoman hauskaa keskenään, nälkään syötiin suunnattomat jäätelöannokset ja kaikki retken osallistujat kiukuttelivat vuorotellen, kuka mistäkin syystä (noh, johtuisko siitä kuumuudesta, liian vähäisestä juomisesta ja kunnon ruoan puutteesta? ;).


Gröna Lund laivalta nähtynä


Mieheni harrastaa geokätköilyä, joten melkein joka reissulla on jossain kätköllä poikettava. Välillä se ärsyttää minua suunnattomasti, koska olen aika huono matkustaja. Haluaisin päästä pisteestä a pisteeseen b nopeasti ja ilman turhia keskeytyksiä. Tälläkin kertaa se yksi kätkö oli nyt pakko päästä loggaamaan. Koko päivän kävelyn jälkeen ne kiviportaat, jotka meidän piti kiivetä kätkölle päästäksemme menivät täysin treenistä. :P Mutta näköalat taisivat olla reissun komeimmat, kätkö oli Korkealla.Tiistai-iltana näkymä hytin ikkunasta oli tällainen:

iPhonella otettu kuva ei tee oikeutta, tuossa maisemassa silmä lepäsi. Meren ja taivaan raja oli hämärtynyt ja horisontissa näkyi täysikuu. Lapset oli juuri saatu nukahtamaan, tähän näkyyn oli itsekin hyvä rauhoittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät! :)