Sivut

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Askeleita

Perheeni on jokseenkin mestari hukkaamaan pyörän lukkoja. Aikuisten lukot eivät niinkään huku, mutta viime kesänä onnistuin hävittämään pyörän peräkärryn lukon oikein mestarillisesti, tänä vuonna taitaa olla lapsen pyörässä jo kolmas lukko menossa ja pyöräilykausi on sentään kestänyt vasta kuukauden. Ihan hirveän hintaisia lukkoja ei ole viitsinyt ostaa, sen vuoksi olin taas Clas Olssonilla  suuntaamassa pyöräilytarvikeosastolle, kun jotain pientä ja pinkkiä sattui silmiin.


Askelmittari! Se oli niin halpa, vain muutaman euron, että päätin ottaa sen leluksi ja katsoa millaisia lukemia se mahtaisi antaa. Juu, tiedän että pikkuisen satsaamalla saisi varmasti paremman ja tarkemman mittarin, mutta kuten sanottu, lelu. :) Työni on toimistotyötä, mutta kuitenkin sen verran liikkuvaista että monesti olen vitsaillut että pitäisi joskus ottaa töihin askelmittari ja katsoa paljonko askelia tulee työpäivän aikana. Osasto kun on iso ja minua tarvitaan työpäivän aikana monesti vähän siellä ja täällä.

Piti googletella vähän, mikä olisi hyvä määrä askelia. Sen verran toki tiesin, että 10 000 askelta päivässä olisi sydämelle terveellinen määrä, mutta mikä on vähimmäismäärä, mikä on "ihan ok". Terveyskirjaston mukaan alle 5000 askelta päivässä on sohvaperunaluokkaa, ihanteellinen määrä olisi 7500-10 000 askelta päivässä. Oma lukemani tältä päivältä kokonaisuudessaan oli n. 6300 askelta tähän mennessä, mikä menee sinne "ihan ok"-luokkaan. Jos tuohon olisi vielä lenkin heittänyt, olisi päässyt varmasti kepoisesti sinne lähemmäksi kymppitonnia ellei yli sen. Mainittakoon, että työpäivän aikana askelia kertyi pikkuisen yli 4000. Loput tulivat kotona siivoilusta ja kauppareissusta.


Tämä viikko on mennyt liikunnan suhteen ihan penkin alle, liikuntasaldo on pyöreä nolla. Enkä tiedä miten viikonlopunkaan käy, olen tällä viikolla sairastanut alkuviikosta lievän vatsataudin ja nyt loppuviikosta lievän flunssan, joten kovasti houkuttaisi vaan levätä.  Ja toisaalta houkuttaisi salille meno, varsinkin kun olo on inhottavan löysä kun ei ole tehnyt mitään. No okei, arkiliikuntaa sentään jonkin verran kun joka ilta tällä viikolla on ollut jotain juoksua, jos ei kauppareissua, niin sitten uuden viljelypalstan ihastelua ja kuopsuttamista. Tänään tuli  myös lisätietoa ensi viikolla alkavasta urheilukerhosta johon esikoiseni osallistuu. Näyttää siltä että ensi viikosta alkaen minulla on maanantaisin ja torstaisin tunti aikaa käydä lenkillä Harjun pururadalla. Ei huono!

3.6 P.S. Löytyi se kadonnut lukkokin. Kuka ihme sen varaston taakse oli roudannut?

2 kommenttia:

  1. Minä täällä taas.. nyt sait mutkin kiinnostumaan askelmittarista...... mur!

    VastaaPoista
  2. No onhan se nyt sievä ja pinkki! :D

    VastaaPoista

Kommentit piristävät! :)